»

Tarotkaarten kopen online

Tarotkaarten kopen online

Geschiedenis van de Tarot

Tarot, ontstaan uit het woord tarocchi, werd vanaf de 15e eeuw gespeeld. De oorsprong bevindt zich hoogstwaarschijnlijk in het noorden van Italië. Door enkele mensen worden de kaarten terug gevoerd tot in het oude Egypte of de Kabbala, maar daar zijn tot op heden geen bewijzen voor gevonden. Het kaartspel bestaat uit een set van 78 kaarten en heeft vier kleuren, de staven, munten (of pentakels), bekers (of kelken) en zwaarden en daarnaast de kaart van de nar.

In Engelstalige landen is de Tarot als kaartspel nauwelijks bekend, maar in een groot deel van Europa worden ze als een normaal kaartspel gespeeld. In de Engelstalige landen wordt de Tarot als mystiek gezien en gebruikt voor voorspellingen, voor meditatie en voor de ontwikkeling van de intuïtie en het spirituele. Hierbij worden de troeven en de Nar de grote Arcana genoemd en de hofkaarten de kleine Arcana.

Esoterie van de Tarot

De Tarot bestaat uit 78 kaarten, waarvan 22 met een sterk archetypische afbeelding, Grote Arcana, die de grote gebeurtenissen in het leven inhouden, en 56 kaarten die de kleine Arcana worden genoemd. Deze laatste staan voor de alledaagse gebeurtenissen en gewone personen.  De kleine Arcana bestaat uit vier kaartkleuren, te weten zwaarden, staven, kelken en pentakels. Elke kaartkleur heeft weer vier hofkaarten, de Koning, Koningin, Ridder en de Page.

Tarotkaarten leggen

De meest bekende kaartleggingen zijn het zg. Keltisch Kruis en verleden-heden-toekomst. Daarnaast kunnen op intuïtie kaarten worden getrokken als antwoord op een (levens)vraag of bijvoorbeeld als dagkaart.

Tarot is tegenwoordig populair en er zijn dan ook vele honderden verschillende decks te verkrijgen, veelal geënt op de twee bekendste decks, de Crowley Tarot en de Rider-Waite Tarot. Leer ook de Tarot te lezen! Voor het Tarotkaarten kopen online kun je dit mooie aanbod bekijken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>